Integrasjon

Masterdata: Nøkkelen til god datakvalitet

22.2.2024
av
Ole Aavik
3 min. lesetid

I vår digitale tid, hvor endringer skjer med lynets hastighet, har kapasiteten til å effektivt utnytte og dra fordel av data blitt en kritisk suksessfaktor for organisasjoner på tvers av alle sektorer. I kjernen av denne digitale transformasjonen ligger et konsept som er fundamentalt for å sikre nøyaktighet, effektivitet og innsikt - Masterdata. Dette fundamentet understreker viktigheten av å ha tilgang til, og kunne stole på, kvalitetsdata for å navigere i det stadig skiftende digitale landskapet.

Hva er Masterdata?

Masterdata representerer den kjerneinformasjonen som er essensiell for operasjoner i enhver bedrift. Dette inkluderer data om kunder, produkter, ansatte, leverandører og mer. Det er den grunnleggende dataen som støtter transaksjonelle og analytiske systemer på tvers av virksomheten og sikrer konsistens, nøyaktighet og kontroll.

E-bok: Lær mer om hvordan moderne virksomheter jobber med integrasjon

Verdien av Masterdata Management (MDM)

Masterdata Management (MDM) er funksjonen som sikrer at organisasjonens masterdata er konsekvent definert og vedlikeholdt. Det involverer prosesser, retningslinjer, standarder, og teknologier for å sikre at masterdata er nøyaktig, fullstendig, oppdatert, og tilgjengelig på tvers av hele organisasjonen. Dette inkluderer å identifisere og forene duplikater, etablere en enkelt kilde til sannhet (single source of truth), og vedlikeholde datakvalitet over tid.

Det er ikke bare et teknologitiltak; det er en strategisk forretningsnødvendighet.

Lærer hvorfor MDM er avgjørende for moderne bedrifter:

Forbedret beslutningstaking: Nøyaktig, tidsrelevant og konsistent data muliggjør bedre beslutningstaking på alle nivåer. Med et pålitelig rammeverk for masterdata kan du stole på innsiktene som kommer fra dataene dine, og sikre at strategiske beslutninger er basert på solid grunnlag.

Operasjonell effektivitet: Dupliserte data, inkonsekvente formater og unøyaktigheter kan hindre operasjonell effektivitet. MDM effektiviserer prosesser, reduserer feil og forbedrer produktiviteten ved å sikre at alle i organisasjonen har tilgang til den samme, nøyaktige informasjonen.

Regulatorisk overholdelse: I en tid hvor regulatoriske krav stadig strammes til, er det umulig å gå på kompromiss med overholdelse. Masterdata hjelper til med å sikre at organisasjonen din møter data governance standarder og overholder regelverk som GDPR og mer, og unngår kostbare straffer.

Kostnadsreduksjon: Redundant datalagring og vedlikehold er kostbart. MDM eliminerer disse redundansene, reduserer lagringskostnader og forbedrer effektiviteten til datastyringsressurser.

Vi hjelper virksomheter med masterdata management og andre behov knyttet til data og integrasjon. Les mer her.

Betydningen av masterdata strekker seg langt utover den umiddelbare operasjonelle effektiviteten, og berører kjernen i hvordan en virksomhet forstår seg selv og sitt marked. Ved å investere i en god løsning for masterdata management, sikrer organisasjoner ikke bare nøyaktighet og effektivitet i sine daglige operasjoner, men de legger også grunnlaget for dypere innsikt og mer informerte strategiske valg. Dette gir en robust plattform for vekst og innovasjon i en tid der tilpasning til det digitale landskapets krav er avgjørende. Masterdata representerer dermed ikke bare en teknisk nødvendighet, men en strategisk ressurs som kan utnyttes for å forme fremtidens suksess!

Axaz kan hjelpe din virksomhet med å få kontroll over masterdata, slik at du kan realisere det fulle potensialet. Ta kontakt for å høre hvordan vi kan hjelpe deg å realisere riktig verdi, raskere.

Ta kontakt med Axaz for en samtale om hvordan vi kan hjelpe din virksomhet.
Hold deg oppdatert på nye artikler
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ole Aavik

Ole Aavik er ansvarlig for markedsføring i Axaz. Han er opptatt av teknologi og innovasjon, og brenner for å formidle alle mulighetene som ligger i digital transformasjon.

Meld deg på nyhetsbrev

Fagartikler, nyheter og annet innhold fra Axaz rett i din innboks, én gang i måneden. Skriv inn mailen under for å melde deg på!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.